ZWART OP WIT

Zwart op Wit
Frans van den Berg en Piet Wiegman
30 maart t/m 1 juli 2018

Gemeentemuseum Het Land van Thorn en de stichting Frans van den Berg houden van 30 maart t/m 31 mei 2018 een tentoonstelling van werken in ZWART op WIT van de kunstenaars Frans van den Berg (1919-1989) en Piet Wiegman (1885-1963).

Beide kunstenaars hebben een Thorns verleden. Frans van den Berg woonde en werkte, behoudens zeven jaar Kessel en twee jaar Blerick, van 1952 tot zijn overlijden in 1989 in Thorn. Piet Wiegman woonde en werkte van 1922 tot 1929 in Thorn. Wat hun verleden met Thorn verbindt, is dat ze in hetzelfde huis aan de Trippaardstraat woonden en hetzelfde atelier gebruikten.
Frans van den Berg hanteerde met grote vaardigheid de guts om lino’s te steken. Het zijn veelal kleinere werken die voor een speciale gelegenheid gemaakt werden.
Piet Wiegman hield zich in zijn Thornse tijd naast het schilderen intensief bezig met het maken van houtsnedes.
ZWART op WIT toont werken van beide kunstenaars in deze grafische technieken. De inspiratie hiervoor hebben ze zeker niet in de laatste plaats in het Witte Stadje opgedaan: Daarom Zwart op Wit...

TE KOOP
Enkele lino's van Frans van den Berg mogen, met toestemming van de rechten exclusief voor de tentoonstelling "Zwart op Wit", op de originele platen herdrukt worden. Heeft u interesse? Vraag het aankoopformulier op bij de balie van het museum en vul het daar in. U kunt de aankoop afrekenen bij de kassa. De afdruk wordt later bezorgd of opgestuurd. Dat kan enkele weken duren. Eventuele verzendkosten zijn voor uw rekening. Er worden maximaal 25 herdrukken per lino gemaakt.

Wilt u weten welke lino's? Surf dan naar Impressies/Te koop in het menu en open "Te Koop: Kunst".

MEER OVER

Frans van den berg:
nl.wikipedia.org/wiki/Frans_van_den_Berg

Piet Wiegman:
nl.wikipedia.org/wiki/Piet_Wiegman

Stichting Frans van den Berg:
www.qno.nl/sfvdb/page.cgi?p=index

Piet Wiegman Museum Kranenburg:
nl.wikipedia.org/wiki/Kranenburgh,_culturele_buitenplaats_in_Bergen

Vorige